Chili con carne met paprika, prei en witte bonen is ineens een heel ander gerecht dan de originele versie van de chili con carne. Maar zoals ze zeggen, variatie doet eten.
Omdat we hier simpel een pakje mix voor chili gebruiken hoef je niet lang in de keuken te staan en kun je dit heerlijke gerecht snel op tafel zetten.
1 pakje mix voor chili con carne
300 gram witte rijst
2 eetlepels olijfolie
350 gram mager rundergehakt
2 uien
2 stengels prei
2 rode paprika’s
1 blikje tomatenpuree
800 gram witte bonen uit blik
500 milliliter water
De rijst koken volgens de aanwijzing op de verpakking.
Maak ui, prei, en paprika schoon en snij alles in stukjes.
In een koekenpan de olie verhitten en hierin het gehakt ruk bakken in ongeveer 3 minuten.
Voeg de prei, ui, de paprika toe. Ongeveer 2 minuten mee laten bakken.
Maak de mix volgens de aanwijzing op de verpakking.
Laat de witte bonen goed uitlekken.
Voeg de mix aan het gehakt, samen met de tomatenpuree, ongeveer 150 milliliter wat, en de uitgelekte witte bonen.
Nog even goed roeren en alles nog 3 minuten laten bakken.
Doe de rijst op de borden en schep de chili con carne ernaast.