Bloemkool koken met tomaat, een echt lekker recept voor bloemkool koken met tomaat, ui en kruiden.
Ingrediënten
Voor 4 personen bloemkool koken
- 1 middelgrote bloemkool, die mooi gesloten is en stevig aanvoelt
- 2 grote tomaten, ontveld en in blokjes gesneden
- 1 ui, gepeld in fijn gesnipperd
- 3 tot 4 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
- 2 eetlepels appelazijn
- 1/2 theelepel gedroogde basilicum
- 1/2 theelepel gedroogde oregano
- 1/2 theelepel zout (of minder)
- snufje zwarte peper
Het recept
- Verdeel de bloemkool in roosjes
- Was deze even goed in ruim water
- Breng een flinke pan met een bodempje water van zo’n twee centimeter, waaraan wat zout is toegevoegd aan de kook
- Voeg de bloemkool toe en laat de bloemkool koken voor ongeveer 1 tot 2 minuten
- Schep de bloemkool uit de pan en laat deze in een vergiet uitlekken
- Neem nu een grote koekenpan of wok, en laat hierin de olie heet worden, op middelhoog vuur
- Bak de bloemkoolroosjes ongeveer 3 tot 5 minuten – totdat de randjes goudbruin beginnen te kleuren
- Meng hierna de uiensnippers door de bloemkool en laat deze 3 minuten meebakken, op iets lager vuur
- Voeg daarna de azijn toe, leg een deksel op de pan en draai de hittebron zo laag mogelijk
- Laat nu de bloemkool nog drie minuutjes heel zachtjes pruttelen
- Voeg als laatste de tomatenblokjes toe, de kruiden en wat zout en peper naar eigen smaak
- Leg het deksel terug op de pan, en laat het geheel nog twee minuten heel zachtjes bakken
- Serveer de bloemkool met de tomaat zo warm mogelijk