Biologischebraderie.nl

  • Home
  • Gebak
  • Groenten
  • Hollandse Pot
  • Hoofdgerecht
  • Saus
  • Soep
  • Stoofpot
✕

Bloemkool koken met tomaat

Groenten

Bloemkool koken met tomaat

Ines de Jong 23 april 2019

Bloemkool koken met tomaat, een echt lekker recept voor bloemkool koken met tomaat, ui en kruiden.

Ingrediënten

Voor 4 personen bloemkool koken

  • 1 middelgrote bloemkool, die mooi gesloten is en stevig aanvoelt
  • 2 grote tomaten, ontveld en in blokjes gesneden
  • 1 ui, gepeld in fijn gesnipperd
  • 3 tot 4 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
  • 2 eetlepels appelazijn
  • 1/2 theelepel gedroogde basilicum
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel zout (of minder)
  • snufje zwarte peper

Het recept

  • Verdeel de bloemkool in roosjes
  • Was deze even goed in ruim water
  • Breng een flinke pan met een bodempje water van zo’n twee centimeter, waaraan wat zout is toegevoegd aan de kook
  • Voeg de bloemkool toe en laat de bloemkool koken voor ongeveer 1 tot 2 minuten
  • Schep de bloemkool uit de pan en laat deze in een vergiet uitlekken
  • Neem nu een grote koekenpan of wok, en laat hierin de olie heet worden, op middelhoog vuur
  • Bak de bloemkoolroosjes ongeveer 3 tot 5 minuten – totdat de randjes goudbruin beginnen te kleuren
  • Meng hierna de uiensnippers door de bloemkool en laat deze 3 minuten meebakken, op iets lager vuur
  • Voeg daarna de azijn toe, leg een deksel op de pan en draai de hittebron zo laag mogelijk
  • Laat nu de bloemkool nog drie minuutjes heel zachtjes pruttelen
  • Voeg als laatste de tomatenblokjes toe, de kruiden en wat zout en peper naar eigen smaak
  • Leg het deksel terug op de pan, en laat het geheel nog twee minuten heel zachtjes bakken
  • Serveer de bloemkool met de tomaat zo warm mogelijk

Auteur: Ines de Jong

Vorig artikel

Asperges met Hollandaisesaus

Volgend artikel

Chili con carne met paprika, prei en witte bonen

Nieuwste berichten

De geheimen van Fusion Cuisine

De geheimen van Fusion Cuisine

5 Redenen waarom bonbons het beste cadeau zijn

5 Redenen waarom bonbons het beste cadeau zijn

Waarom je het beste biologische pistachenoten kunt kopen

Waarom je het beste biologische pistachenoten kunt kopen

Recente berichten

  • De geheimen van Fusion Cuisine
  • 5 Redenen waarom bonbons het beste cadeau zijn
  • Waarom je het beste biologische pistachenoten kunt kopen
  • Hoe groenten opwarmen?
  • Geschenken uit de keuken – allemaal zelfgemaakt!
Arba WordPress thema door XstreamThemes.