Een voorbeeld van een heerlijke maaltijd zijn asperges met hollandaise saus. Deze saus is redelijk eenvoudig zelf te maken. De smaak van de saus past perfect bij asperges, waardoor u dan ook zeker zult genieten van deze maaltijd.
Asperges met zelfgemaakte hollandaisesaus De beste sauzen zijn natuurlijk de sauzen die zelf gemaakt zijn. Zelf hollandaisesaus maken doet u met behulp van boter, eigeel, citroensap en azijn. De boter moet eerst goed gesmolten zijn zodat deze gaat schiften. Haal vervolgens het deel dat op de boter drijft er van af. Roer het eigeel, citroensap en een beetje azijn goed door elkaar heen zodat u een zachte crèmige substantie krijgt. Voeg hier de gesmolten boter aan toe. Zorg ervoor wel voor dat het mengsel constant warm blijft, anders zal de saus gaan klonteren. Opnieuw opwarmen is niet aan te raden, want dat is absoluut niet lekker.
Variatie in asperges De hollandaisesaus is een welkome variatie bij asperges. Maar om nog meer variatie toe te passen in uw gerechten kunt u ook eens wisselen van soort asperges. Koopt u vaak asperges uit een pot? Kies dan eens voor echt verse asperges. Of ga bijvoorbeeld eens voor groene asperges om er wat afwisseling in te houden. Elke soort asperges smaakt lekker met hollandaise saus. Ook is het lekker om ham toe te voegen aan het recept. Asperges met ham zijn altijd een goede combinatie. Een andere lekkere variatie is om een gekookt eitje te serveren bij de asperges met hollandaisesaus.