Het andijvie seizoen komt er weer aan, je wilt dus als andijvie liefhebber natuurlijk zo lang mogelijk genieten van je zelf verbouwde of ingekochte andijvie. Zeker als je het zelf geteeld hebt op je eigen land is het zeker wel de moeite waard om de andijvie in te gaan vriezen.
Aan het invriezen zitten een heleboel voordelen, één daarvan is dat je deze lekkere groente zeker wel 3 maanden lang kunt bewaren in je diepvries nadat je hebt ingevroren.
Andijvie invriezen
Voordat je de andijvie invriest is het belangrijk dat je het eerst even goed schoon maakt. Ze weet je zeker dat er niet nog wat viezigheid op blijft zitten. Na het wassen sorteer je de bladeren uit, de slechte haal je eruit. Deze hoef je natuurlijk niet weg te gooien, misschien heb je zelf wel kippen of een konijn die het kunnen eten.
De goede andijvie snij je in stukken van ongeveer 2 cm groot. Nu is het belangrijk dat je de groente blancheert. Dit doe je in een pan die je goed vult met water. De pan met water zet je op een hoog vuur, laat het koken en doe ineens alle andijvie erbij.
Na enkele minuten giet je het dan af en spoel je het voedsel af onder de koude kraan of doe je het zelfs in een bak ijswater, zodat het kookproces stopt. Blancheren is dus het kort koken van voedsel.
Nu kun je de andijvie invriezen en eruit halen als je het nodig hebt. Je kunt het dan bevroren en al in een pan met water doen en dit aan de kook brengen.
Het is verstandig en slim om andijvie in te vriezen, zeker als het weer eens in de aanbieding is. Je bespaart dan geld op het kopen van deze gezonde groente. Als je teveel andijvie hebt klaar gemaakt dan is het altijd handig als je dit even kunt invriezen en volgende week kunt ontdooien, zo hoef je niks weg te gooien wat nog prima eetbaar is.