Een heerlijk gerecht om witlof uit de oven te bereiden. Natuurlijk eventueel met frietjes of gebakken aardappelen.
Ingrediënten ovenschotel
- 3 of 4 grote stronken witlof (afhankelijk van de grootte)
- 250 gram kipfilet
- Zout
- Peper (liefst vers gemalen)
- Boter of olijfolie
- Een bakje (ongeklopte) slagroom
- Pernod
- Geraspte kaas (liefst parmezaanse kaas)
Bereiding ovenschotel
Verwarm de oven voor op 225 graden. Was de witlof, snijd een stukje van de onderkant en snijd de witlof in stukken. Zet de witlof op met een beetje zout en laat ze gaar koken in ongeveer 15 à 20 minuten. Giet de witlof af. Snij de kipfilet in blokjes en bestrooi met zout en peper. Bak de kipblokjes in boter of olie totdat ze gaar zijn (ongeveer 15 à 20 minuten). Doe de stukjes witlof en de kipblokjes in een ruime ovenschaal. Bestrooi het geheel met wat peper, voeg de slagroom en een flinke scheut pernod toe en bestrooi het geheel tenslotte met de geraspte kaas. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de oven, eventueel nog een tijdje op de grillstand om een mooie korst te vormen.