Biologischebraderie.nl

    • Home
    • Gebak
    • Groenten
    • Hollandse Pot
    • Hoofdgerecht
    • Saus
    • Soep
    • Stoofpot
    ✕

    Witlof uit de oven

    Groenten

    Witlof uit de oven

    Dirk Embregts 30 december 2019


    Een heerlijk gerecht om witlof uit de oven te bereiden. Natuurlijk eventueel met frietjes of gebakken aardappelen.

    Ingrediënten ovenschotel

    • 3 of 4 grote stronken witlof (afhankelijk van de grootte)
    • 250 gram kipfilet
    • Zout
    • Peper (liefst vers gemalen)
    • Boter of olijfolie
    • Een bakje (ongeklopte) slagroom
    • Pernod
    • Geraspte kaas (liefst parmezaanse kaas)

    Bereiding ovenschotel

    Verwarm de oven voor op 225 graden. Was de witlof, snijd een stukje van de onderkant en snijd de witlof in stukken. Zet de witlof op met een beetje zout en laat ze gaar koken in ongeveer 15 à 20 minuten. Giet de witlof af. Snij de kipfilet in blokjes en bestrooi met zout en peper. Bak de kipblokjes in boter of olie totdat ze gaar zijn (ongeveer 15 à 20 minuten). Doe de stukjes witlof en de kipblokjes in een ruime ovenschaal. Bestrooi het geheel met wat peper, voeg de slagroom en een flinke scheut pernod toe en bestrooi het geheel tenslotte met de geraspte kaas. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de oven, eventueel nog een tijdje op de grillstand om een mooie korst te vormen.



    Auteur: Dirk Embregts

    Vorig artikel

    Preisoep

    Volgend artikel

    Andijvie invriezen

    Nieuwste berichten

    Vetvrije krokante frietjes met de airfryer

    Vetvrije krokante frietjes met de airfryer

    De gezondste groentesappen maak je van biologische groente

    De gezondste groentesappen maak je van biologische groente

    Is biologisch eten gezonder?

    Is biologisch eten gezonder?

    Meest recente berichten

    • Vetvrije krokante frietjes met de airfryer
    • De gezondste groentesappen maak je van biologische groente
    • Is biologisch eten gezonder?
    • Cake maken
    • Buiten koken
    Arba WordPress thema door XstreamThemes.