Zelf pesto maken, voor bijvoorbeeld de pasta pesto, of natuurlijk voor een andere gerecht, is eigenlijk best wel gemakkelijk.
Vaak krijgen we ecchter de vraag waarom je dat zelf zou maken. Een potje pesto kost immers maar een paar euro in de supermarkt, en dat is toch exact hetzelfde?
Nou, ja het lijkt hetzelfde maar dat is het niet. Vooral de smaak, daar zit toch wel het nodige verschil in. En bovendien, de prijs voor het zelf maken, naast het feit dat je dan wel allemaal verse ingrediënten gebruikt, valt enorm mee. Vooral als je een grote hoeveelheid maakt, dus meer als 1 tot 2 potjes, is de prijs in de winkel duurder.
Maar duur is slechts é֖én iets, het gaat immers vooral om de smaak.
Ga je bijvoorbeeld past pesto maken, dan ga je het verschil echt proeven.
Probeer het maar eens, en neem de voglende verse ingrediënten.
Ingrediënten
– 6 eetlepels
olijfolie
– 2 eetlepels pijnboompitten
– 75 gr fijngesneden basilicum
– 3 fijngesneden teentjes knoflook
– 50 gr fijngeraspte Parmezaanse kaas
Bereidingswijze:
In de droge koekenpan, dus zonder olie of boter, de pijnboompitten twee minuten rossteren. Daarna even laten afkoelen.
Meng de
basilicum, pijnappelpitten, kaas en knoflook in een mixer tot u een dikke,
groene, aromatische massa heeft.
Voeg beetje voor beetje de olie toe tot ze goed is opgenomen.
Variatie tip:
Meng het recept met pistache noten, en eventueel met zongedraagde tomaten of
een rode pesto te maken.