Een paar weken geleden is er een nieuwe schat in mijn keuken verhuisd! Ik wilde al heel lang een airfryer en ben deze blijven updaten op mijn Amazon-verlanglijstje. Er zijn nu zoveel verschillende modellen tegen heel verschillende prijzen dat ik niet echt kon beslissen welk model het zou moeten zijn, daarom heb ik het onderwerp herhaaldelijk uitgesteld. Maar omdat ik momenteel zo in de zoete aardappel frietkoorts zit en de bevroren die in de oven alleen maar “oké” zijn, is het onderwerp nu heel acuut geworden.
Lang gezocht
Na urenlang onderzoek koos ik voor de Philips Airfryer XL *. Doorslaggevend was enerzijds de grootte en anderzijds een Facebookgroep waar ik lid van was geworden.
Ik kan je alleen maar aanraden om voordat je een keukenapparaat koopt te kijken of er een geschikte groep op Facebook is waar mensen constructief van gedachten kunnen wisselen over het gebruik ervan. Deze groepen zijn vooral blij om nieuwkomers te helpen met advies en actie, evenals vele recepten. En dat maakt het een stuk gemakkelijker om aan de slag te gaan. Omdat de meeste van de groep zelf een Airfryer bezitten en iedereen erg enthousiast is over de bereiding van hun recepten, heb ik ook gekozen voor het iets duurdere model van de airfryer.
In het wit natuurlijk, want ik hou echt van witte keukenapparatuur. Een andere reden om voor deze airfryer te kiezen, was dat ik al geweldige ervaringen heb opgedaan met andere elektronische apparaten van Philips – bijvoorbeeld met de pastamaker, die ik al aan jullie heb voorgesteld. Voor de eerste pogingen – om eerlijk te zijn vind ik het altijd een beetje lastig met nieuwe toestellen met de mogelijkheden – vond ik grote inspiratie in de Facebookgroep. Wat wordt hoe warm en hoe lang bereid en met welke accessoires?