Een puur, eenvoudig en lekker basisrecept snijbonen koken. Een beetje vergeten groenten, maar goed klaargemaakt zo lekker.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1 kilo snijbonen
- 25 gram boter
- mespuntje zout
Snijbonen Koken Recept
- Was de snijbonen en snij de puntjes van de bonen af
- Snijdde snijbonen in smalle reepjes, of haal deze door de snijbonen molen
- Neem een pan met een bodempje water, waaraan wat zout is toegevoegd en breng deze aan de kook
- Doe de snijbonen in de pan
- Zet hierna het vuur lager en leg het deksel op de pan, zodra de boontjes koken
- Kook de snijbonen in ongeveer 8 tot 10 minuten beetgaar, of kook ze iets langer voor verder gegaarde en dus zachtere snijboontjes
- Giet hierna het kookvocht af en meng de boter door de snijbonen
Extra’s
Als extra kan bij dit basis recept worden toegevoegd:
- Wat uitgebakken spekjes en een half gesnipperd uitje, gebakken in een aparte pan en daarna vermengd met de gekookte snijbonen – voor hartige snijbonen
- Blokjes ham en een aangefruit uitje
- Enkele tomaten, in stukjes gesneden en even aangebakken in de koekenpan in wat boter, daarna door de boontjes mengen – voor een frisse variant
- Hiernaast kunnen vrijwel alle soorten aardappels bij de snijbonen worden geserveerd, gekookt of gebakken aardappelen en ook alle soorten vlees of vis.