Nu het zonnetje weer begint te schijnen en we weer met veel samen aan tafel mogen zitten, kan je je beginnen voorbereiden op de eerste BBQ van het jaar. Met enkele stukjes kwalitatief vlees in combinatie met heerlijk verse slaatjes en een smeuïge aardappel met kruidenboter kan je enkel maar blije tafelgasten hebben. Natuurlijk zijn sateetjes, ribbetjes en worst een must op je rooster. Maar ook een heerlijk stukje rundvlees mag zeker niet op je BBQ ontbreken!
Botermalse steak
Wanneer je een t-bone steak nogal groot en onhandig vindt, is een rib eye misschien wel meer iets voor jou. Deze ronde steak is botermals en gemakkelijk te hanteren. Rib eye wordt uit het fijne ribstuk van het rund gesneden. Het vlees is doorregen met vet, waardoor het heel smaakvol is. Zeker op de BBQ komen deze smaken volledig tot hun recht. Je kan een rib eye aankopen van verschillende runderrassen. Elk ras heeft zijn eigen kenmerken en zijn eigen specifieke smaak. Zo zal een rib eye van een wagyu rund net een heel intense smaak hebben, terwijl vlees van een hereford rund weer wat zachter is.
Veelzijdige steak
Heb je al eens gehoord van een bavette? Dit stukje rundvlees is lang in de vergetelheid verdwenen, maar dat is onterecht. Deze steak komt uit de flank van de koe en heeft de vorm van een halve maan. Omdat het vlees uit de flank komt, heeft het veel beweging gehad. Hierdoor is het mager en heeft het een wat grovere structuur. Dat geeft het vlees veel smaak en een heerlijke bite. Omdat dit stukje vlees een wat grovere structuur heeft, houdt niet iedereen ervan. Dit kan je oplossen door een bavette te kopen van een kwalitatief rund, zoals de Black Angus of de Limousin. Omdat deze steak lang en plat is, kan je er veel verschillende richtingen mee uit. Zo kan je het vlees vullen en oprollen, zodat je een heerlijke rollade verkrijgt. Maar ook gewoon met enkel wat kruiding is een bavette een erg smakelijke steak.
Koop je vlees vanuit je tuinstoel
Om kwalitatief vlees dat volledig aan jouw wensen voldoet aan te kopen, hoef je niet meer naar de beenhouwer te gaan. Je kan het eenvoudigweg thuis vanuit je tuinstoel bestellen. Je kiest het soort vlees dat jouw voorkeur wegdraagt, en het wordt quickfrozen aan je deur geleverd. Wanneer je op een weekdag voor 10 uur ’s morgens bestelt, heb je het vlees ’s avonds al in huis. Steek die BBQ maar aan!