Biologischebraderie.nl

  • Home
  • Gebak
  • Groenten
  • Hollandse Pot
  • Hoofdgerecht
  • Saus
  • Soep
  • Stoofpot
✕

Cake maken

Gebak

Cake maken

Ines de Jong 23 juli 2020

Zelf cake maken, dat is toch een leuke bezigheid? Denk eens aan die heerlijke lucht die dan in de keuken hangt. Veel mensen zijn er dol op en gaan daarom graag zelf cake maken. Cake maken, het hoort thuis in de categorie gebak, een cake kun je vaak maken voor ongeveer twaalf personen (afhankelijk van hoe dik je de plakjes snijdt als de cake klaar is) en bevat 335 kcal aan voedingswaarden. Je hebt 15 minuten nodig voor de voorbereidingen voor het maken van de cake en dan gaat de cake een uur in de oven. Nog even afkoelen en binnen anderhalf uur kun je de cake vaak proeven, daar kijk je toch ook naar uit?

Ingrediënten cake maken

Als je de keuze hebt gemaakt voor cake maken, dan is het goed dat je nu gaat zorgen dat je alles in huis hebt. Hoe eerder je alles klaar hebt staan, hoe eerder de bereiding kan beginnen. De volgende ingrediënten heb je nodig voor cake maken:

  • 250 g cakemeel
  • 250 g boter
  • 250 g fijne kristalsuiker
  • 1 mespunt zout
  • 5 eieren
  • 1 vanillestokje Onderkant formulier

Keukenspullen voor cake maken

Een cake maken kan gemakkelijker als je gebruik gaat maken van een aantal keukenspullen. De keukenspullen die je bij cake maken kunt gebruiken om het jezelf een stuk gemakkelijker te maken zijn:

  • cakevorm (30 cm)
  • satéprikker

Bereidingswijze cake maken

Een cake maken, het is niet moeilijk. De kans dat een cake niet lukt is zo klein, daarom kun je nu een cake maken als er later op de dag bezoek komt. Zij zullen het heerlijk vinden om de cakelucht te ruiken en nog beter om de cake zelf te proeven! Hoe ga je beginnen met cake maken?

  1. Eerst verwarm je de oven voor op 180 °C.
  2. In de tussentijd dat de oven gaat voorverwarmen vet je de cakevorm in en bestuif je deze met een eetlepel cakemeel.
  3. Neem dan de boter, suiker en het zout en doe dit allemaal samen in een beslagkom en klop het in 10 min. met een mixer tot een luchtige massa.
  4. Dan neem je de eieren en deze klop je er 1 voor 1 doorheen. Je voegt het volgende ei pas toen wanneer het vorige ei volledig is opgenomen.
  5. Neem nu het vanillestokje en snijdt dit open en schraap het merg er met een mespunt uit.
  6. Nu neem je het cakemeel en dit zeef je boven het beslag en spatel je er met het merg doorheen.
  7. Neem nu het beslag en schep dit in de vorm en zet de vorm in het midden van de oven.
  8. De oventemperatuur dien je wel te verlagen naar 170 °C en bak de cake in ongeveer een uur goudbruin.
  9. Na vijftig minuten kun je de gaarheid van de cake controleren. Je prikt dan met een satéprikker in de cake. Als deze er schoon uit komt, dan is de cake gaar.
  10. Zet dan de oven uit en laat de cake afkoelen in de vorm.
  11. Is de cake afgekoeld? Dan kun je een bord nemen en hier de cake op plaatsen en vervolgens snijden en serveren aan je gasten.

Tips cake maken

Er zijn verschillende variaties mogelijk bij cake maken. Je kunt bijvoorbeeld chocolade toevoegen aan het mengsel en dan krijg je een heel andere kleur en een heel andere smaak. Maar je kunt ook na een cake maken jam klaarzetten en dit op de cake smeren. Hierdoor krijgt de cake ook meer smaak. Echter kun je ook de huidige ingrediënten bij cake maken aanpassen, je kunt  bijvoorbeeld wat meer vanille toevoegen als je die smaak lekker vindt.  Dus wil je ook een cake maken? Begin dan met alle voorbereidingen. In de tijd dat de cake in de oven staat kun je alles opruimen en geniet van de geur die uit de oven komt. Je krijgt erg veel zin in de cake en daarom is een cake maken  ook altijd een leuke bezigheid! De geur blijft altijd even hangen dus daar kunnen anderen ook nog van genieten. Maar het meeste geniet je van de tijd na het cake maken, als je hem op kunt eten met zijn allen!

Tegenwoordig hoef je zelf geen volwaardige oven meer te hebben om deze cake te bakken, want dat kan gewoon in de airfryer. Dat raden we zelf van harte aan.

Nog geen airfryer? Bekijk dan hier de Top 5 airfryers.

Auteur: Ines de Jong

Vorig artikel

Buiten koken

Volgend artikel

Is biologisch eten gezonder?

Nieuwste berichten

Een onvergetelijk bedrijfsfeest met een stijlvol 3-gangen diner 

Een onvergetelijk bedrijfsfeest met een stijlvol 3-gangen diner 

Genieten van culinaire momenten in het hart van Noord-Brabant

Genieten van culinaire momenten in het hart van Noord-Brabant

De geheimen van Fusion Cuisine

De geheimen van Fusion Cuisine

Recente berichten

  • Een onvergetelijk bedrijfsfeest met een stijlvol 3-gangen diner 
  • Genieten van culinaire momenten in het hart van Noord-Brabant
  • De geheimen van Fusion Cuisine
  • 5 Redenen waarom bonbons het beste cadeau zijn
  • Waarom je het beste biologische pistachenoten kunt kopen
Arba WordPress thema door XstreamThemes.