Als er iets te vieren valt, is het altijd leuk om iets cadeau te kunnen doen. Met lege handen aankomen is in sommige gevallen misschien wel geaccepteerd, maar een cadeau geven, laat zien dat je aan de persoon gedacht hebt en wilt bijdragen aan een positief gevoel. Wie wordt er nou niet blij van een persoonlijk cadeau? Hoewel veel mensen vaak twijfelen wat ze nou voor iemand moeten kopen, is er één cadeau dat altijd goed is en dat zijn bonbons. Er zijn tegenwoordig zelfs lactosevrije en veganistische bonbons, er zijn zelfs chocolatiers die rekening houden met glutenallergieën. In dit artikel vind je de 5 redenen die bevestigen dat bonbons echt het beste cadeau zijn om te geven.
Voor elke smaak wat wils
Bonbons worden gemaakt van witte, melk of pure chocolade en kunnen werkelijk elk soort vulling in zich hebben. Denk aan vloeibare vullingen, crèmes, praliné of juist een meer vaste chewy vulling. Hierdoor is er werkelijk voor ieder wat wils. Of het nou een echte zoetekauw is die houdt van witte chocolade met karamel of juist iemand die houdt van bittere smaken als pure chocolade en espresso-ganache. Zelfs zout liefhebbers komen niet tekort met gezouten karamel en er zijn zelfs chili chocolade bonbons te verkrijgen. Het kan werkelijk niet gek genoeg met bonbons en hun vullingen, waardoor je echt voor iedereen in je omgeving een perfecte bonbon kunt kopen.
Laat zien dat je de ander kent
Juist door de enorme hoeveelheid smaken waar je uit kunt kiezen, zijn bonbons de ideale manier om te laten zien dat jij de ander echt goed kent. Door zelf een zakje bonbons samen te stellen, kies je precies de smaken en structuren uit die je bij de ontvanger vindt passen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om unieke smaakcombinaties te geven, als iemand bijvoorbeeld een foody is en geniet van nieuw eten ontdekken. Neem dus zeker je tijd om even het gehele aanbod in de bonbonnerie te ontdekken, zodat je de lekkerste smaken kunt kiezen.
Tip: Bedenk voordat je naar de bonbonnerie gaat wel alvast een soort smaakprofiel van de ontvanger. Zo raak je niet overweldigd door het grote aanbod verschillende smaken, maar kun je net iets meer gericht zoeken. Nu kun je je laten verrassen door een unieke smaak bij de bonbonnerie, maar raak je niet afgeleid door smaken die de ander echt niet zou waarderen.
Heerlijke mini kunstwerkjes
Een andere reden waarom bonbons het beste cadeau zijn, is dat het echt mini kunstwerkjes zijn die dan ook nog eens heerlijk smaken. Bonbons komen tegenwoordig namelijk in allerlei vormen en zelfs wanneer je gaat voor de reguliere ronde bonbons, zul je zien dat ze met allerlei verschillende kleuren en patronen versierd zijn. Je geeft dus niet alleen een lekker cadeau, maar ook nog eens iets dat er visueel heel mooi uitziet.
Tip: Bonbons worden vaak gemaakt om een klein beetje te laten zien welke smaak er in de binnenkant zit. Vooral de kleuren op de bonbon verklappen een hoop. Chocolade slierten in karamelkleur duiden er bijvoorbeeld op dat er in ieder geval een karamelvulling in de bonbon zit, gele stippen duiden vaak op een advocaatvulling en oranje is dan weer sinaasappel. De versiering is dus niet alleen mooi, maar het heeft ook nog een functie.
Een klein hapje of heerlijk om uit te delen
Zelfs wanneer iemand op dieet is of echt niet houdt van chocolade, zijn bonbons nog een goed cadeau. Een bonbon is namelijk een klein hapje dat al je smaakpapillen even een plezier doet. Perfect voor iemand die op dieet is en toch eens per week zichzelf wilt verwennen met iets dat écht bijzonder is. Daarnaast zijn bonbons ook perfect om uit te delen. Wanneer de ontvanger ze dan niet zelf wil opeten, hebben ze direct iets extra’s om uit te delen aan alle gasten die mee zijn komen vieren. Zo wordt jouw perfecte cadeau een plezier voor iedereen die aanwezig is.
Een gevoel van luxe
Omdat bonbons gemaakt worden van chocolade, werden ze eeuwen geleden enkel gemaakt voor de rijke mensen. Door de vulling is er relatief weinig chocolade nodig om het te maken, waardoor het ook nog eens een economisch-verantwoord product was om te maken. De adelijkheid genoot met volle teugen van dit heerlijke hapje en doordat het al vier eeuwen gemaakt wordt, is er veel tijd geweest om heerlijke en unieke smaken te ontwikkelen. Door deze rijke geschiedenis, roepen bonbons nog altijd een luxueuze sfeer op die iedereen zich speciaal laat voelen. Zo’n gevoel gun je toch iedereen?